Ga direct naar de inhoud
En wat is jouw talent?

Trias X Museum Rijswijk

Vanaf komend schooljaar werken Trias en Museum Rijswijk samen binnen de leerlijn beeldend! Voor Rijswijkse scholen die binnen CMK deelnemen aan een leerlijn beeldend zal vanaf komend schooljaar voor de groepen 5 t/m 8 een museumbezoek vast onderdeel van de lessenserie zijn. Voor de groepen 1 t/m 4 is het museumbezoek facultatief. Er zijn ook scholen die binnen het Cultuurplusprogramma van Trias beeldende lessen krijgen. Zij kunnen op aanvraag ook een museumbezoek toevoegen aan hun lessenreeks beeldend.

Bij Trias zien we een bezoek aan Museum Rijswijk als een waardevolle aanvulling op onze leerlijn beeldend. In onze lessen beeldend leren leerlingen werken met verschillende materialen en technieken. Leerlingen leren niet alleen de vaardigheden om kunst te maken, maar leren ook om hun eigen ideeën vorm te geven. Daarnaast staat bij Trias het betekenis geven aan beeldende kunst centraal. Leerlingen doen dat door samen naar hun eigen werk te kijken, maar ook naar dat van kunstenaars te kijken en daarover te (leren) praten. Er is keuze uit miljoenen (wereldberoemde) kunstwerken om tijdens de lessen beeldend te laten zien op het digibord. Maar een kunstwerk in het museum bekijken is een andere belevenis: het formaat, het materiaalgebruik, de textuur en de interactie met de ruimte kunnen alleen ervaren worden door een kunstwerk in het echt te bekijken. Voor de leerlingen zal het een waardevolle ervaring zijn om in het Museum Rijswijk echte kunstwerken te bekijken. Ze zullen in het museum een rondleiding te krijgen van een museumdocent. Daarnaast zullen de leerlingen ook een beeldende les in het museumatelier krijgen van de vakleerkracht van Trias, zodat het museumbezoek echt een integraal onderdeel wordt van de lessenserie beeldend.

Je coördinator van Trias zal hierover met je contact opnemen tijdens het maken van de plannen voor schooljaar 2023-2024. Mocht je niet meedoen met een leerlijn beeldend, maar wel interesse hebben in een museumbezoek, dan kun je dat aangeven bij Astrid Huitker van Museum Rijswijk: astridhuitker@museumrijswijk.nl